dimecres, 24 d’abril del 2019

RESSENYA: SARA SHEPARD- THE GOOD GIRLS


FITXA TÈCNICA


Autora: Sara Shepard
Editorial: Hot Key Books
Nº de pàgines: 283
Idioma: Àngles
Sinòpsi: They're good girls... but no one's perfect...
Mackenzie, Ava, Julie, Parker and Caitlin are five senior high-school girls who seem to have it all. Top grades, beautiful looks, music scholarships, sports captaincies... even the boys of their dreams. But there's just one small flaw in their apparently perfect facade. They're wanted for a murder they didn't commit. Sure, they talked about killing rich bully Nolan Hotchkiss, but they didn't go through with it. It's just a coincidence that Nolan died in exactly the way they planned... right? Except Nolan wasn't the only one they fantasised about hurting in film class that day. And now someone seems to have found their list, and is carrying out their very particular revenges in their name.
Who is really behind these killings?
Who can they truly trust?
And who will be the next to die?


OPINIÓ PERSONAL
Aquesta ressenya ve una mica tard, ja que crec que la del primer llibre la vaig penjar ja fa més d’un any, però millor tard que mai. Crec que és recomanable que us llegiu la ressenya que vaig escriure sobre el primer llibre d’aquesta saga per poder seguir aquesta. 
Bé, com ja havia dit, el to que adopta aquesta saga és molt semblant al de PLL i, per tant, no és . Com ja havia dit en la ressenya anterior, les cinc protagonistes tenen trames pròpies i individuals a part de la trama principal, que és la mort del Nolan, i al llarg de tot el llibre es va intercalant el que passa a la vida de cadascúna d’elles amb la resolució del misteri “qui ha matat en Nolan”.

En el primer llibre vaig trobar a faltar escenes de les cinc protagonistes juntes interaccionant,  ja que com s’explica en el primer llibre, elles no són amigues íntimes, sinó que més aviat comencen a relacionar-se després de l’assassinat del Nolan, per aquest motiu era entenible que no hi haguessin moltes escenes de totes juntes, però en aquesta segona part, al ja haver-se creat els vincles en el primer llibre les protagonistes interaccionen molt més entre elles i consegüentment la trama principal avança més ràpidament, tot i això no es deixen de tractar les seves històries individuals i aquestes també evolucionen i ajuden a la trama.



En aquest llibre, igual que en l’anterior, la trama avança amb ràpidesa i no deixen de passar coses en tot moment, fet que fa que el lector no pugui parar de llegir, però a diferència del primer, al ser aquest segon llibre ja l’últim de la saga, tot el que passa és important per arribar al desenllaç, així que a diferència del primer, el qual el lector mentre el llegeix sap que no arribarà a descobrir la veritat del misteri, en aquest sí i això fa que sigui més trepidant. 
Com també havia comentat en l’altre ressenya, qualsevol persona que hagi vist PLL, sap que l’autora no té cap dificultat per matar i fer desaparèixer personatges i, com era d’esperar, en aquest llibre passa igual. Llavors, d’alguna forma tantes morts en un mateix entorn semblarien improbables a qualsevol persona, però com ja passava amb PLL l’autora aconsegueix fer-ho semblar versemblant perquè el lector es quedi enganxat i no pugui parar de llegir.

 
Parlem ara sobre el final, com podeu veure pel que acabeu de llegir, el llibre en general m’ha agradat, m’ha mantingut enganxada i una mica desorientada en tot moment, fet que és bo, ja que es tracta de resoldre un misteri, però just en el final m’ha semblat una mica previsible. Amb això no vull dir de cap forma que no m’hagi agradat el final i com es resol el misteri, però m’ho imaginava des de feia uns capítols abans de arribar-hi, així que no m’ha donat aquella sensació de satisfacció quan es resol un misteri i comproves si les teves teories eren reals o no, ja que ho veia bastant clar abans de que se soluciones realment.
 
Llavors, en general és un bon llibre, segueix molt l’estil de PLL, així que si t’ha agradat la sèrie o els llibres probablement aquesta saga t’agradarà. És fàcil de llegir, enganxa i és una lectura ràpida. Encara més, ara que han estrenat la sèrie potser t’interessa llegir-te’l, tot i que cal recalcar que els llibres són bastants diferents de l’adaptació que s’està fent.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada