dimecres, 6 de juliol del 2016

RESSENYA: LA VÍDUA (FIONA BARTON)


Hola a tots,
Sé que feia poc havia promès intentar mantenir el blog més actiu i penjar més contingut, però com podeu notar m’està costant bastant escriure entrades, així que he decidit que aquest estiu el blog farà unes vacances.
Tot i això, abans de començar les vacances del blog, us volia portar una ressenya que fa bastant que he estat ajornant, però que tenint en compte que és d’un llibre que em van enviar des de l’editorial crec que he de penjar. Encara més, l’editorial fins i tot va invitar-me a anar a una trobada amb l’autora i altres bloggers, a la qual no vaig poder anar perquè tenia un altre compromís, però això em fa venir encara més ganes de compartir la ressenya del llibre.

FITXA TÈCNICA

Títol: La vídua
Autora: Fiona Barton
Nº de pàgines: 512
Editorial: Columna (Grup 62)
Sinopsis: “En els judicis importants —crims sonats i terribles que han omplert titulars— m’he trobat observant l’esposa de l’home que seu al banc dels acusats i preguntant-me què en sabia ella realment, o què en volia saber.
Tu també la deus haver vist, a les notícies. Potser t’hi has de fixar bé, però hi és, dreta i en silenci darrere del seu home a les escales dels jutjats. Assenteix i li estreny el braç mentre ell proclama la seva innocència perquè creu en ell.
Però què passa quan les càmeres pleguen veles i el món deixa d’observar?”.


OPINIÓ PERSONAL

Sobre la trama he de dir que t’atrapa des del primer instant i et manté enganxat a la història tota l’estona. A diferència de certs llibres en els quals al principi costa situar-te en el context de la història, aquest llibre t’hi introdueix des del principi, és a dir, et col·loca molt bé dins de la història. Encara més, en general penso que el llibre està molt ben estructurat, és a dir, en cada moment saps on estàs, quins són els personatges que estan intervenint i que és el que està passant.


Una altra cosa que m’ha agradat molt és que en aquest llibre la història està enfocada des del punt de vista de diversos personatges, el punt de vista dels quals normalment no queda representat en els thrillers, de forma que crec que això fa la història més original.

Tot i això, també he de dir que no he trobat cap gir inesperat (els quals m’encanten) que m’hagi deixat amb la boca oberta perquè en general les coses es podien intuir, però tot i això l’autora aconsegueix enganxar-te com una mala cosa. Respecte al final, només diré que m’ha agradat, no ha estat cap sorpresa ni gran revelació, però està bé i deixa la història ben tancada i, si no hi ha d’haver continuació, això sempre és un punt a favor.


Respecte al llenguatge, és un llibre molt fàcil i ràpid de llegir. El llenguatge és senzill i ajuda a lectura al llarg de tota la història.

Llavors, sobre els personatges, en general he de dir que tots m’han agradat. Tots estan ben descrits psicològicament i he de dir que alguns són bastant complexos. Els personatges que m’han agradat més han estat, evidentment, la vídua, tot i que com passa molt sovint a vegades actuava de formes en les quals no estava d’acord i em posava dels nervis i el policia perquè és una persona tenaç que no es dóna per vençuda i això m’ha agradat.


En definitiva, la vídua és un llibre amb intriga, que enganxa molt fàcilment i fàcil de llegir.

4/5


10 comentaris:

  1. Hola!
    Tots estem una mica raros ultimament i jo sempre acabo aplaçant les ressenyes, etc... així que tranquil·la, jaja.
    Una ressenya molt interesant, el llibre pareix xulo.
    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Izzy!
      Moltes gràcies, doncs si t'animes a llegir-lo espero la ressenya ;)
      Petoons!

      Elimina
  2. Un llenguatge senzill, etc. Per si no ho sabeu, la Fiona Barton va escriure el llibre en anglès. Si el podem llegir en català és perquè algú l'ha traduït. Qui? Silenci total

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Me lo apuntaré, me llama bastante la atención!!
    Nos leemos, besos :)

    ResponElimina
  5. Jo també sóc part de Seamos Seguidores i el meu blog es diu Bolamia (bolamia.blogspot.com). Sóc principiant, així que agraeïxo si us hi passeu. Gràcies!

    ResponElimina
  6. Tengo muchas ganas de leer este libro, despues de ver tantas buenas opiniones.

    Te sigo guapa

    http://perfumealibronuevo.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Pues espero que te guste si al final lo lees!
      Muchas gracias!

      Elimina