dilluns, 14 de novembre del 2016

RESSENYA: L'ASSASSÍ QUE VA SOMIAR AMB UN LLOC AL CEL (JONAS JONASSON)


Hola a tothom,
Avui, després de gairebé dues setmanes (de veritat que sento tardar tant a penjar entrades), us porto la ressenya d’un llibre que la veritat m’ha costat molt temps llegir, i no perquè sigui molt llarg o perquè m’hagi avorrit, sinó perquè ha estat un llibre que vaig començar a llegir en una d’aquelles èpoques en què no llegia gaire, així que vaig tardar una quantitat de temps considerable a acabar-lo. Espero que us agradi.

FITXA TÈCNICA

Títol: L’assassí que va somiar amb un lloc al cel
Autor: Jonas Jonasson
Editorial: Catedral
Nº de pàgines: 383
Idioma: Català
Sinopsi: Tots els delinqüents d’Estocolm persegueixen l’home més estimat de Suècia: un assassí a sou retirat que acaba de sortir de la presó i s’ha aficionat a l’alcohol i la Bíblia. Acompanyen l’exassassí una parella d’enamorats que el protegeixen i l’utilitzen per engegar un negoci que els farà rics: fundar una Esglèsia on regar generosament la paraula de Jesús amb vida de missa, una lloc de recolliment per predicar que el camí de la santedat també es por recórrer fent esses.
  Benvinguts a una història frenètica d’amor, salvació i ressaca. Sant, sant, sant, és l’assassí!


OPINIÓ PERSONAL

Amb aquest llibre l’autor Jonas Jonasson segueix amb la seva línia d’històries i personatges totalment extravagants, inversemblants i extraordinaris que han captivat a lectors al voltant del món.

Jonas Jonasson

La veritat és que la trama d’aquest llibre és absolutament descabellada i irreal i no tinc del tot clar quin és el regust que m’ha deixat. Del que estic segura és que m’ha semblat molt original, en certs aspectes, divertida i el que considero que és molt important en un llibre m’ha creat interès per saber com acabava la història.


Sobre la rapidesa amb que avança la història, aquest no és un d’aquells llibres en els quals l’acció va a cent per hora i tota l’estona estan passant coses noves, sinó que en aquest llibre la història avança a una velocitat mitjana, passen coses abans que et doni temps d’avorrir-te de la situació dels personatges, però tampoc estan passant coses contínuament.


Una cosa a destacar és que el llibre està destacat en tres parts diferents i jo, personalment, quan vaig acabar la segona part vaig tenir la sensació que tot quedava ben tancat i solucionat, és a dir, per mi no calia la tercera part. Tot i això, evidentment me la vaig llegir i em va agradar el final definitiu del llibre i les coses que passaven en la tercera part, però penso que si no hi hagués estat, jo consideraria que el llibre també havia acabat bé.

Sobre els personatges, com tots els creats per aquest autor, són personatges originals i extravagants, no són pas una persona que et trobaries pel carrer. Dos dels protagonistes, la parella d’enamorats, m’han agradat especialment per la seva gran astúcia, la forma en què sempre saben que fer i perquè, com tot en aquesta història, no són precisament típics. I amb els personatges en general, crec que el llibre et fa reflexionar una mica sobre si la gent pot canviar o si són el que són i ja no es pot canviar.


En definitiva, és un llibre amb una història original, extravagant, inversemblant que et farà oblidar-te de la realitat mentre el llegeixis.
3/5


4 comentaris:

  1. Pues no lo conocía pero tiene muy pero que muy buena pinta. Así que espero darle una oportunidad pronto. Muchas gracias por el descubrimiento ^-^

    ¡SE MUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUY FELIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIZ 😊😊💕!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!

      De nada! Espero que te guste!

      Muchísimas gracias y igualmente!

      Elimina
  2. Hola Aina Li, puede decirme cuanto tiempo tardó en acabar el libro, El noi del bus?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues depende de tu ritmo de lectura, pero creo que en una semana te lo puedes terminar si te engancha!

      Elimina