dilluns, 2 de maig del 2016

RESSENYA: L'ANIVERSARI


Hola a tots,
Avui finalment us porto la ressenya que us havia promès la setmana passada, la ressenya de “L’aniversari” d’Imma Monsó. La veritat és que aquesta ressenya la considero una miqueta especial perquè és la primera ressenya que faig d’un llibre que m’ha enviat una editorial expressament perquè el llegeixi i el ressenyi i espero que no sigui l’última. I sense enrotllar-me més us deixo aquí la ressenya:

FITXA TÈCNICA

Títol: L’aniversari
Autora: Imma Monsó
Nº de pàgines: 298
Editorial: Columa
Idioma: Català
Sinopsi: Una parella entrada en els quaranta anys xerra mentre circula dins d'un cotxe, tot pujant una carretera de muntanya. Només ell sap on es dirigeixen, ja que el "regal" sorpresa que li vol oferir l'ha esta treballant i preparant durant molt de temps, en un intent desesperat per sorprendre-la i resultar imprevisible als seus ulls. Tot i que estan ben avinguts, ella no sembla gaire enamorada. Paral·lelament, dues criatures surten a jugar pel bosc. Quina relació tenen amb la parella? Com i quan s'encreuaran les seves vides?

OPINIÓ PERSONAL

Al començar a llegir aquest llibre, els dos primers capítols reconec que em van costar una mica per dos motius: el llenguatge i la trama. Sobre el llenguatge, em va costar perquè és més complex, més elaborat i amb un vocabulari molt més extens que les novel·les juvenils en general, però quan ja portava unes quantes pàgines, de seguida m’hi vaig acostumar i d’alguna forma em va agradar aquest llenguatge més elaborat. Llavors hi ha la trama, que en un primer moment costa d’entendre perquè comença amb l’explicació d’un hàbit de la protagonista que a mi al principi em va semblar una mica confós, però que al final s’acaba entenent.


Més en termes generals, la trama m’ha agradat. La veritat és que compleix perfectament amb la definició de thriller perquè en la major part del llibre m’he trobat en tensió per saber que passaria i com continuaria la història. Encara més, la història compta amb aquests esdeveniments inesperats, que a mi personalment m’encanten en una novel·la, i que et fan quedar més enganxada perquè vols arribar al moment en què algú t’expliqui el que ha passat. Per l’altra banda, també volia comentar que el llibre no té una gran quantitat d’acció, més aviat se centra en un nombre definit d’escenaris i no es mou d’allà. Tot el suspens queda plasmat en els diàlegs i les descripcions que et fa l’autora de les situacions i les sensacions dels personatges, les quals t’aconsegueixen absorbir dins dels escenaris, ja que aquests no varien massa.


A part d’això, també volia comentar que la novel·la comença relatant dues històries diferents i que semblen independents, que et fan preguntar-te tota l’estona com estaran relacionades i aconsegueixen mantenir-te enganxat. Jo personalment reconec que hi ha una de les dues històries que m’ha mantingut més en suspens que l’altra, però les dues m’han agradat.
La meva opinió sobre el final ha estat positiva. L’autora ha aconseguit lligar gairebé tots els fils i donar-li sentit a l’acció mentre que a la vegada t’aconsegueix deixar amb aquell toc de suspens que t’esperes d’un thriller i et fa acabar el llibre amb un somriure.


Sobre els personatges, només puc dir que m’han semblat molt originals. En termes generals no diria que són els típics personatges amb els quals et pots identificar, ja que tenen unes personalitats molt característiques i no massa ordinàries. A més, són personatges amb edats que ronden els cinquanta, de forma que per un adolescent és encara més difícil, tanmateix, una cosa curiosa és que en certs moments, en lloc d’identificar-te tu mateix amb els personatges, arribes a veure-hi els teus pares representats. 


Encara més, tot i la seva singularitat, hi ha certs aspectes de les seves personalitats amb els que potser sí que t’hi pots identificar com una mania o una opinió sobre certes coses, que els fa més propers.
En definitiva, és un thriller que compleix amb el sentit de la paraula, que et farà passar una bona estona i que t’enganxarà.

4,5/5

Que en penses? T'animes a llegir-lo? 

10 comentaris:

  1. Hola!
    Semnla un llibre molt interesant i curios. Crec que me'l lleegire.
    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!

      La veritat és que ho és, totalment! Doncs espero que t'agradi!

      Petoons!

      Elimina
  2. Una ressenya que m'ha fet venir ganes de llegir-lo. Que no sigui un llibre juvenil el fa molt interessant, hem d'anar llegint mes coses...je,je

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Doncs me n'alegro perquè està molt bé! Hahaha de tant en tant està bé llegir alguna cosa fora de la literatura juvenil!
      Petoons!

      Elimina
  3. La meva mare la llegit fa poc i diu que si, que el llegeixi que m'agradaria, aixi que us fare cas i avui mateix el començo.;):)

    ResponElimina
  4. ¡Hola!
    No termina de llamarme, pero me alegro mucho de que te haya gustado :D
    Saludos ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Que pena porque esta muy bien! Pero gracias!
      Besos!

      Elimina
  5. No se si m'agradara pero la teva ressenya m'ha fet venir ganes de llegir-lo. me l'apunto!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!

      Moltes gràcies i si t'animes, espero que t'agradi!

      Petoons!

      Elimina