dissabte, 3 de març del 2018

RESSENYA: JENNIFER NIVEN- AQUÍ ÉS ON TOT COMENÇA

FITXA TÈCNICA

Autora: Jennifer Niven
Editorial: Fanbooks
Nº de pàgines: 512
Idioma: Català
Sinopsi: Libby, 16 anys. Gran per fora, i per dins. Els seus somnis són ballar i portar una vida normal.
Jack, 17 anys. Per fora és popular, atractiu, intel·ligent. Per dins viu una profunda batalla interior perquè amaga un secret.
Dos adolescents que aparentment no tenen res en comú, excepte que, per raons contràries, tothom els jutja pel seu aspecte exterior, i no pel que són realment.
Quan una malaurada broma els uneix contra la seva voluntat descobreixen més afinitats de les que imaginen...




OPINIÓ PERSONAL

He de començar dient que aquest llibre m’ha fet pensar en Eleanor&Park i no perquè pensi que són molt semblant o que sigui una còpia, sinó que m’hi ha recordat de la forma més positiva possible, ja que en aquest llibre s’explica una història d’amor entre personatges poc convencionals, però molt humans i pels quals és inevitable sentir afecte.


En general m’ha agradat molt el desenvolupament de la història d’amor entre els protagonistes, ja que opino que reflecteix bastant bé com són les relacions d’avui en dia entre molts adolescents. No tot és blanc o negre i la gent dubta sobre els seus sentiments i, a vegades, es deixa portar pels seus sentiments sense fer cas al cap. També he de dir que algunes escenes m’han semblat una miqueta inversemblants, però reconec que m’han agradat igualment i són escenes que donen sentit a la història i permeten fer-la avançar. Respecte al ritme de l’acció, jo diria que va augmentant a mesura que avances. Cada vegada coneixes amb més profunditat als protagonistes, quines són les seves pors, inseguretats, sentiments... i t’endinses més en la història.



Respecte als personatges principals, ell pateix propagnòsia i ella és coneguda per haver estat la noia més grassa dels Estats Units literalment, però aquestes coses només fan la història i els protagonistes més interessants. Els capítols estan dividits segons qui els narra, el Jack o la Libby, i això t’ajuda a endinsar-te en els seus cervells i poder empatitzar amb ell i entendre’ls millor.




A més, quan reflexionen sobre la seva experiència a l’insitut, en més d’una ocasió és fàcil veure’t a tu mateix en ells i en la seva forma de pensar i reflexionar sobre les seves accions. Un exemple podria ser la forma de pensar de la protagonista quan veu un noi i immediatament pensa en les futures possibilitats que acabés passant alguna cosa amb ell, encara que en el seu cas és una mica exagerar.

També m’encanta com està descrita la connexió que hi ha entre els dos protagonistes i penso que la forma en què l’autora ho escriu et fa entendre bé la confusió que senten respecte dels seus sentiments i com s’acaba desenvolupant tot entre ells d’una forma molt natural i gens forçada.





En definitiva, és un llibre que es llegeix molt ràpidament, els capítols són curts, i el ritme de la trama està molt bé per mantenir al lector enganxat a cada pàgina. Respecte al final, potser era una mica previsible, però l’autora ens ha donat tot el que els lectors volíem quan acabéssim el llibre i per ja està bé.


2 comentaris:

  1. Hola, nueva seguidora; felicitaciones por blog y post; este es el último publicado por mí: https://ioamoilibrieleserietv.blogspot.it/2018/04/recensione-serie-dark-seaclaudia-piano.html


    Si quieres te espero como lectora permanente


    Gracias

    ResponElimina